Jaminan Kualitas

Businessman and businesswomen working in office.
IQC-2

IQC (Kontrol Kualitas mlebu)

Sadurunge produksi, bahan baku sing disedhiyakake dening pemasok bakal diuji, lan bahan baku bakal dites liwat tes sampling lan cara liyane kanggo mesthekake yen mung produk sing bisa ditampa, yen ora, bakal bali, supaya bisa njamin kualitase saka bahan baku. 

Manajemen 5S (Seiri, Seito, Seio, Seiketu, Shituke)

5S minangka basis manajemen mutu tinggi ing pabrik kasebut. Diwiwiti karo manajemen lingkungan kanggo ngasilake kabiasaan kerja sing apik kanggo saben karyawan.

Sampeyan mbutuhake karyawan supaya lingkungan produksi pabrik tetep resik lan rapi lan proses produksi kanthi tetep, saengga bisa nyuda kesalahan operasional lan kacilakan produksi, kanggo nambah kualitas lan efisiensi produksi.

5S management-3
Field quality control

Kontrol Kualitas Lapangan

a) Staf kudu dilatih ketrampilan posting lan dokumen teknis sing relevan sadurunge kerja. Latih operator peralatan, banjur priksa keamanan, peralatan, proses lan kualitas. Mung sawise lulus ujian, dheweke bisa entuk kualifikasi jabatan. Yen kudu ditransfer menyang posisi liya, dheweke kudu ujian maneh, kanggo ngontrol masalah kualitas sing disebabake saka pengaturan acak kirim transfer.

Lan kirim gambar produk, standar teknis, spesifikasi operasi ing saben pos produksi, priksa manawa saben karyawan makarya kanthi bener.

b) Priksa peralatan produksi kanthi tepat wektu, nggawe file peralatan, tandhani peralatan utama, njaga peralatan, priksa akurasi peralatan kanthi periodik, priksa manawa operasi normal peralatan ing proses produksi lan njamin kualitas produk.

c) Titik ngawasi kualitas bakal ditemtokake miturut bagean utama, bagean kunci lan proses kunci produk. Teknisi lokakarya, personel pangopènan peralatan lan personel pamriksa kualitas kudu menehi langkah jaminan kualitas kanggo ngawasi status proses kanthi tepat wektu lan nggawe fluktuasi kualitas proses ing kisaran sing diidini.

OQC (Kontrol Kualitas Metu)

Sawise produksi produk rampung lan sadurunge dikirim, bakal ana personel khusus kanggo mriksa, nemtokake, ngrekam lan ngringkes produk miturut spesifikasi inspeksi produk rampung lan dokumen teknis sing relevan, tandhani produk sing rusak nalika ditemokake, lan baleni maneh ngolah maneh supaya ora ana produk cacat sing dikirim lan saben pelanggan nampa produk kanthi kualitas apik.

OQC
Packing and shipment

Pengepakan lan Pengiriman

Pabrik nggunakake peralatan kanggo kemasan otomatis, clamping lan stacking, sing bisa ningkatake efisiensi produksi lan uga njamin kualitas produk.

Sawise produk dikemas, kita bakal nggawe simulasi tabrakan, ekstrusi, tiba lan kahanan liyane sing bisa kedadeyan ing proses logistik kanggo mesthekake yen paket kasebut kuwat lan ora bakal rusak sajrone transportasi, supaya ora bisa rugi karo pelanggan.

Konfirmasi kualitas produk, kemasan lan masalah liyane, produk pelanggan bakal dimuat. Sadurunge ngemot kontainer, kita bakal nggawe rencana loading supaya papan bisa digunakake nganti maksimal, supaya bisa ngirit biaya transportasi pelanggan.